Mutiara Kata

Rahsia kejayaan hidup adalah persediaan manusia untuk menyambut kesempatan yang menjelma.

SMA PEKAN GURUN

Seminar Pecutan Akhir PMR bersama Dr Shukri Abdullah

Written by Super User. Posted in Uncategorised

Seminar ini dianjurkan oleh Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah (PKNK) dengan kerjasama PPD Kuala Muda/Yan dan telah diadakan di Hotel Amanpura Sungai Petani.  Seminar bermula jam 8.00 pagi hingga 5.00 petang.  Seramai 4 orang pelajar sekolah ini telah menghadiri seminar ini.  Mereka adalah Sharifah, Nor Asyikin, Sumaiyah dan Zafirah daripada Tingkatan 3 hikmah.   Para peserta telah didedahkan dengan tip-tip untuk menjawab soalan peperiksaan.  Tahniah kepada para pelajar.  kongsi ilmu dengan kawan-kawan yang lain.

INFO TERKINI

Selamat Menduduki Peperiksaan SPM 2014 2014

Tuan Pengetua dan semua guru mengucapkan selamat menduduki SPM tahun 2014 kepada semua pelajar yang akan mengambil peperiksaan tersebut dengan iringan doa semoga beroleh keputusan yang cemerlang.

Ucapan Tahniah

Tuan Pengetua dan pihak pengurusan sekolah mengucapkan tahniah kepada semua guru dan staf sokongan sekolah yang telah berusaha dengan penuh kesungguhan untuk membolehkan sekolah ini mendapat Baiah Tawaran Baru Pengetua 2013. Tahniah dan Syabas

PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN 2014

Semua Pelajar tingkatan1,2,3 dan 4 akan menduduki Peperiksaan Akhir Tahun 2014 mulai 23 Oktober 2014 ini. Semoga para pelajar membuat persiapan akhir mengulangkaji mata pelajaran yang akan diambil. Untuk pelajar Tingkatan 3, ujian meliputi semua mata pelajaran azhari. Manakala pelajar tingkatan 4, ujian meliputi semua mata pelajaran akademik termasuk Bahasa Arab.

Pautan

Pentadbiran