Mutiara Kata

PERBAZAAN ANTARA ORANG YANG BERJAYA DENGAN ORANG YANG GAGAL TERLETAK PADA ROHANINYA, APA YANG DAPAT DIFIKIRKAN MENENTUKAN APA YANG AKAN DICAPAI.

SMA PEKAN GURUN

Seminar Pecutan Akhir PMR bersama Dr Shukri Abdullah

Written by Super User. Posted in Uncategorised

Seminar ini dianjurkan oleh Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah (PKNK) dengan kerjasama PPD Kuala Muda/Yan dan telah diadakan di Hotel Amanpura Sungai Petani.  Seminar bermula jam 8.00 pagi hingga 5.00 petang.  Seramai 4 orang pelajar sekolah ini telah menghadiri seminar ini.  Mereka adalah Sharifah, Nor Asyikin, Sumaiyah dan Zafirah daripada Tingkatan 3 hikmah.   Para peserta telah didedahkan dengan tip-tip untuk menjawab soalan peperiksaan.  Tahniah kepada para pelajar.  kongsi ilmu dengan kawan-kawan yang lain.

INFO TERKINI

Selamat Menduduki Peperiksaan SPM 2014 2014

Tuan Pengetua dan semua guru mengucapkan selamat menduduki SPM tahun 2014 kepada semua pelajar yang akan mengambil peperiksaan tersebut dengan iringan doa semoga beroleh keputusan yang cemerlang.

Ucapan Tahniah

Tuan Pengetua dan pihak pengurusan sekolah mengucapkan tahniah kepada semua guru dan staf sokongan sekolah yang telah berusaha dengan penuh kesungguhan untuk membolehkan sekolah ini mendapat Baiah Tawaran Baru Pengetua 2013. Tahniah dan Syabas

Program Pasca Peperiksaan

Beberapa program pasca peperiksaan telah disusun oleh Pihak pengurusan sekolah kepada pelajar tingkatan 1, 2, 3, dan 4. Diantaranya Kem !M!S, Pertandingan Permainan/sukan, Lawatan, penyerahan buku teks, program motivasi dan juga jamuan akhir tahun. Mohon kerjasama waris memastikan kehadiran anak tuan/puan ke sekolah hingga sesi persekolahan 2014 tamat.

Kenduri Kesyukuran dan Jamuan Akhir Tahun 2014

Pihak pengurusan asrama akan mengadakan kenduri kesyukuran dan Jamuan Akhir tahun pada 15/11/2014 mulai jam 1230 tgh hingga jam 3.00 ptg. Waris yang tinggal berdekatan dengan sekolah dijemput hadir.

Pautan

Pentadbiran