Mutiara Kata

"Smoking kills. If you're killed, you've lost a very important part of your life."~ Brooke Shields, during an interview to become spokesperson for a federal anti-smoking campaign

SMA PEKAN GURUN

Seminar Pecutan Akhir PMR bersama Dr Shukri Abdullah

Written by Super User. Posted in Uncategorised

Seminar ini dianjurkan oleh Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah (PKNK) dengan kerjasama PPD Kuala Muda/Yan dan telah diadakan di Hotel Amanpura Sungai Petani.  Seminar bermula jam 8.00 pagi hingga 5.00 petang.  Seramai 4 orang pelajar sekolah ini telah menghadiri seminar ini.  Mereka adalah Sharifah, Nor Asyikin, Sumaiyah dan Zafirah daripada Tingkatan 3 hikmah.   Para peserta telah didedahkan dengan tip-tip untuk menjawab soalan peperiksaan.  Tahniah kepada para pelajar.  kongsi ilmu dengan kawan-kawan yang lain.

INFO TERKINI

HARI WACANA WARIS

Sekolah ini akan mengadakan Hari Wacana Waris pada hari Khamis, 10 Julai 2014 mulai jam 11.00 pagi. Para waris diminta hadir untuk melihat perkembangan pembelajaran anak mereka di sekolah ini dan dapat berbincang untuk peningkatan akademik anak mereka.

Ucapan Tahniah

Tuan Pengetua dan pihak pengurusan sekolah mengucapkan tahniah kepada semua guru dan staf sokongan sekolah yang telah berusaha dengan penuh kesungguhan untuk membolehkan sekolah ini mendapat Baiah Tawaran Baru Pengetua 2013. Tahniah dan Syabas

Kebenaran Pulang Pelajar Asrama

Pihak pengurusan asrama akan membenarkan para pelajar asrama untuk pulang pada setiap hujung minggu dalam bulan Ramadan ini bagi membolehkan mereka berbuka bersama keluarga.

Pautan

Pentadbiran