Mutiara Kata

"Every man has his tale of woe. Unfortunately in life there is more woe than tail"--Rodney Dangerfield

SMA PEKAN GURUN

Seminar Pecutan Akhir PMR bersama Dr Shukri Abdullah

Written by Super User. Posted in Uncategorised

Seminar ini dianjurkan oleh Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah (PKNK) dengan kerjasama PPD Kuala Muda/Yan dan telah diadakan di Hotel Amanpura Sungai Petani.  Seminar bermula jam 8.00 pagi hingga 5.00 petang.  Seramai 4 orang pelajar sekolah ini telah menghadiri seminar ini.  Mereka adalah Sharifah, Nor Asyikin, Sumaiyah dan Zafirah daripada Tingkatan 3 hikmah.   Para peserta telah didedahkan dengan tip-tip untuk menjawab soalan peperiksaan.  Tahniah kepada para pelajar.  kongsi ilmu dengan kawan-kawan yang lain.

INFO TERKINI

Ceramah Nuzul Al-Quran

Sekolah ini akan mengadakan ceramah sempena sambutan Nuzul Al-Quran pada 15/7/2014 jam 11.00 pagi bertempat di Surau Sekolah. Semua guru dan pelajar diminta hadir untuk mendengar ceramah Ustaz Ramli Shafie (Mantan Pengetua SMKA Yan).

Ucapan Tahniah

Tuan Pengetua dan pihak pengurusan sekolah mengucapkan tahniah kepada semua guru dan staf sokongan sekolah yang telah berusaha dengan penuh kesungguhan untuk membolehkan sekolah ini mendapat Baiah Tawaran Baru Pengetua 2013. Tahniah dan Syabas

Kebenaran Pulang Pelajar Asrama

Pihak pengurusan asrama akan membenarkan para pelajar asrama untuk pulang pada setiap hujung minggu dalam bulan Ramadan ini bagi membolehkan mereka berbuka bersama keluarga.

Pautan

Pentadbiran